Ce culoare de perle mi se potrivește? Ghid pentru toate variantele


Perlele sunt bijuterii superbe, ele sunt potrivite pentru orice vârstă, ținută, eveniment și stil. Înainte de a cumpăra perle, multe persoane se întreabă ce culoare este potrivită pentru ele. În ciuda acestor dubii, de fapt, majoritatea perlelor sunt potrivite pentru orice persoană.

Perlele, de asemenea, își schimbă culoarea datorită reflexiei puternice a luminii din jur. Dacă doriți să alegeți cea mai bună culoare pentru perlele dumneavoastră, trebuie să luați în considerare 3 factori:

 • Culoarea parului
 • Culoarea pielii
 • Culoarea ochilor

De asemenea trebuie să luați în considerare următoarele lucruri:

 • Perlele deschise la culoare (albe, roz, crem) se potrivesc cel mai bine pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare;
 • Perlele crem și aurii sunt perfecte pentru persoane cu pielea puțin mai închisă;
 • Persoanele cu pielea măslinie sunt avantajate de perlele albe cu note argintii, precum perlele Akoya;
 • Perlele albe și cele negre sunt o alegere ideală pentru toate tipurile de ten.

Culoarea perlelor potrivită, în funcție de ten, culoarea părului și a ochilor:

Perlele de culoarea piersicii, de exemplu, pot scoate în evidență orice culoare de piele. De asemenea, trebuie să vă gândiți și dacă vă place culoarea respectivă, nu doar dacă vă avantajează. Pentru fiecare culoare de păr, piele sau ochi, există o culoare de perlă potrivită. Mai jos, vă vom prezenta un ghid complet pentru toate variantele.

Ten de culoare închisă, păr brunet sau șaten, ochii căprui:

Pentru acest tip de ten sunt potrivite perle de culori închise, care să se combine frumos cu pielea dumneavoastră.

De asemenea, pentru un strop de strălucire sunt recomandate perle de culoare aurie, argintie și de culoarea bronzului.

Griurile și nuanțele argintii sunt de asemenea potrivite pentru aceste persoane, deoarece contrastează cu pielea lor și le face să iasă în evidență.

Ten măsliniu, bronzat, părul brunet sau șaten, ochii căprui:

Pentru aceste persoane, culorile argintii sunt cele mai potrivite deoarece le scot tonul pielii în evidență. Pentru un plus de strălucire și culoare, aceste persoane pot încerca perle de culoarea bronzului sau mov. Verdele este de asemenea potrivit dacă aveți acest tip de ten.

Ten deschis, păr blond, ochii albaștrii

Perlele mov, lila sau de culoarea lavandei sunt perfecte pentru acest tip de ten. Rozul și cremul scot în evidență culoarea părului. Perlele de culoarea păunului (negre cu reflexii mov și albastre) evidențiază culoarea ochilor.

Ten deschis, păr blond închis sau șaten deschis, ochii căprui

Pentru aceste persoane sunt potrivite perlele de culoarea bronzului sau aurii. De asemenea perlele maro complimentează culoarea părului și a ochilor. Pentru a ieși în evidență puteți alege perle de culoarea lavandei (mov).

Ten deschis, păr blond cenușiu, ochii căprui

Perlele mov, gri, argintii și negre cu reflexii verzi-albastre (precum cele tahitiene) sunt perfecte pentru aceste persoane. Rozul și cremul sunt și ele potrivite pentru persoanele cu tenul deschis.

Ten deschis, păr șaten, ochii verzi

Cele mai bune culori pentru acest tip de persoane sunt bronzul, griul închis, auriul și negrul cu reflexii mov și albastre (precum nuanța specială a perlelor tahitiene). Pentru a scoate în evidență culoarea ochilor, puteți opta pentru perle negre cu reflexii verde închis sau deschis, în funcție de nuanța culorii ochilor.

Ten deschis, păr de culoarea cuprului, ochii verzi sau albaștri

Perlele de culoare alb-argintiu scot în evidență ochii verzi sau albaștri. Perlele mov sau de culoarea bronzului sunt și ele potrivite pentru acest tip de ten.

De asemenea, perlele de culoare aurie, sau chiar a cuprului sunt perfecte pentru acest tip de păr. Pentru tenul deschis sunt potrivite și nuanțele de roz sau de crem.

Ten deschis, păr roșcat, ochii verzi

Perlele de culoare neagră cu reflexii mov și albastre (perle păun) sunt perfecte pentru persoanele cu ochii verzi.

Perlele aurii și de culoarea cuprului scot în evidență părul roșcat. Puteți opta și pentru perle mov sau roz dacă doriți un plus de culoare.

Diferite tonuri de culori: pentru cine sunt potrivite și cum le combinăm

Perlele de cultură au în mod natural anumite tonuri și reflexii de culori.

Spre deosebire de cele vopsite (verzi, albastre, roșii), perlele naturale capătă culori mov, roz, alb, negru și auriu.

Fiecare dintre aceste culori are diferite tonuri și reflectă alte culori.

Perle Albe:

 • Ton argintiu
 • Ton roze
 • Ton crem

Perlele albe sunt cele mai cunoscute, mai ales cele cu tonuri argintii. Persoanele cu tenul mai închis la culoare sunt evidențiate de acest ton. Această culoare poate fi combinată cu aur alb și accente de aur galben.

Perlele cu ton roze sunt cele mai clasice perle albe. Acestea par că au reflexii roz deschis. Ele sunt potrivite pentru persoanele blonde sau cu părul șaten deschis. Pentru acest tip de perlă este potrivit aurul galben, pentru că o scoate în evidență. De multe ori este utilizat și aurul alb sau argintul.

Perlele cu ton crem sunt perfecte pentru persoanele roșcate, dar și pentru persoanele cu părul gri sau alb. De asemenea, sunt ideale pentru persoanele care au tonuri roz sau care se înroșesc repede.

Perle Negre:

 • Ton gri inchis
 • Ton verde-albastrui
 • Ton mov-albastru (paun)

Tonul mov-albăstrui este întâlnit la perlele tahitiene. El este cel mai apreciat datorită varietății mari de sub-tonuri verzi, aurii, mov și roz. Acest ton este potrivit pentru toate persoanele și pentru toate tipurile de ten. Acest tip de perlă se potrivește atât cu aurul alb cât și cu cel galben.

Tonul gri închis este potrivit pentru toate persoanele, dar scote în evidență mai ales părul blond și tenurile deschise. De asemenea, se potrivește persoanelor cu ochii albaștri. El se combină bine mai ales cu aurul alb.

Tonul verde-albăstrui se potrivește persoanelor cu părul închis, dar și persoanelor cu părul roșcat și pielea deschisă la culoare. De asemenea acest ton scoate în evidență ochii verzi.

Fiecare perlă este deosebită și, prin stilul bijuteriei în care e montată, poate fi potrivită pentru orice tip de păr, piele și culoare de ochi. Cel mai important este ca nuanța aleasă să se potrivească personalității celei care o poartă.

Datorită stilului clasic, perlele nu vor ieși niciodată din trend. După ce ați consultat acest ghid, alegeți culoarea pe care o preferați și pregătiți-vă să străluciți!

Twitter Google Facebook

Nicoleta este redactor la VreauPerle.

Printre pasiunile ei se numără călătoritul și scrisul.

De aceea îi place să scrie despre haine, bijuterii și multe alte subiecte captivante


Articole Utile