Cum să alegi și să porți bijuterii cu perle negre: Ghidul complet


Perlele în general sunt un simbol al eleganței și al rafinamentului. Perlele negre, în schimb, aduc un plus de mister și senzualitate de fiecare dată când sunt purtate. Împreună cu perlele aurii, ele sunt considerate cele mai exotice și nonconformiste perle, datorită culorii și simbolisticii lor.

Perlele negre vor rămâne mereu o alegere perfectă pentru persoanele care doresc să iasă în evidență.

De cele mai multe ori, persoanele care sunt pasionate de perle optează pentru cele clasice, albe. Atunci când alegeți perle negre, poate fi complicat să vă decideți asupra tipului de perlă și cum să le accesorizați. Acest ghid vă va ajuta să faceți alegerile potrivite în funcție de stilul dumneavoastră.

A. Tipuri de perle negre

Atunci când optați pentru perle negre trebuie să știți că există mai multe tipuri. În funcție de prețul, calitatea și nuanța perlei puteți să faceți alegerea perfectă pentru dumneavoastră. Există 3 tipuri de perle negre: perlele de apă dulce negre, perlele negre Akoya și perlele tahitiene.

Toate aceste tipuri vin în diferite nuanțe și modele. De asemenea, ele pot fi negre în mod natural sau pot fi procesate astfel încât să capete acestă culoare. Există și alți factori care influențează valoarea unei perlei, cum ar fi calitatea suprefeței, intensitatea culorii și strălucirea.

Perlele negre vin în diferite nuanțe, de la negru închis sau cu reflexii argintii și până la nuanța păun (una dintre cele mai valoroase). De asemenea, și intensitatea culorii poate varia în funcție de tipul de perlă. De aceea vom face o clasificare a perlelor negre în funcție de tipul lor.

Perlele negre tahitiene:

Perlele negre tahitiene sunt cele mai cunoscute perle naturale negre de pe piața bijuteriilor. Acestea sunt singurele care capătă acestă culoare fără a fi procesate de profesioniști. Culoarea de un negru intens este căpătată în mod natural, direct de la moluscă. Aceste perle sunt colorate în diferite nuanțe de negru.

Perlele tahitiene sunt cele mai scumpe perle negre, dar există diferiți factori care le stabilesc valoarea. Printre acești factori se numără și luciul, forma, mărimea și calitatea suprafeței. Dacă o perlă tahitiană este mai mică și are mai multe imperfecțiuni poate fi mai ieftină decât o perlă Akoya care e tratată pentru a fi neagră, dar e mai mare și mai netedă, de exemplu.

În general, doar 40% din perlele tahitiene sunt rotunde și doar 20% din acestea sunt simetrice. Cu cât este o perlă mai rotundă și mai simetrică cu atât este mai valoroasă și mai rară. De asemenea, perlele tahitiene sunt mai rare decât cele Akoya sau de apă dulce.

Perlele tahitiene vin în diferite nuanțe. Cele mai cunoscute sunt negru albăstrui, negru cu nuanțe de verde, negru argintiu și negru păun. Cel din urmă este unul dintre cele mai scumpe tipuri de perlă tahitiană deoarece prezintă nuanțe de verde, albastru și mov, la fel ca penele unui păun.

Perlele Negre Akoya:

Perlele Akoya sunt vopsite pentru a căpăta culoarea negră. Încă din 1930, ele au fost disponibile în magazinele de bijuterii. În ultima perioadă cererea pentru perle negre Akoya a crescut. De aceea, tratamentele și procedurile utilizate pentru a colora perlele s-au dezvoltat pentru a oferi cumpărătorilor diferite culori, mai puternice, care nu pot fi găsite în mod natural.

Aceste perle Akoya sunt disponibile în mai multe mărimi decât perlele tahitiene. Perlele negre Akoya au dimensiuni de la 8mm și pot ajunge și până la 12mm. În general perlele tahitiene pot fi găsite doar în dimensiuni mari, ceea ce le face mai scumpe.

Pentru a obține culoarea negră, pernele Akoya sunt supuse la două tratamente: iradiere și tratamentul cu sare de argint. Datorită acestor tratamente ele capătă o nuanță metalică și un luciu puternic.

Chiar dacă sunt colorate artificial, procedurile de colorare au evoluat foarte mult și nu trebuie să vă preocupați că perlele Akoya vă vor păta hainele sau pielea. Ele sunt foarte rezistente iar culoarea nu se va modifica.

Cele mai cunoscute nuanțe de negru pentru perlele Akoya sunt albastru safir, onyx negru și verde-păun. Cel mai important factor care determină valoarea perlelor negre Akoya este luciul acestora.

Perlele negre de apă dulce:

Datorită creșterii cererii de perle negre tahitiene, perlele de apă dulce de culoare neagră au câștigat și ele notorietate. Perlele de apă dulce sunt procesate pentru a avea culoarea neagră. Aceste perle sunt cele mai ieftine deoarece sunt de dimensiuni mai mici și sunt mai ușor de cultivat.

La fel ca perlele Akoya, ele sunt iradiate pentru a li se schimba sideful și a căpăta o culoare negră. Perlele de apă dulce negre au diferite nuanțe care includ verdele-păun și negru onix. Evoluția proceselor de colorare a făcut ca perlele de apă dulce să aibă aproape același aspect ca perlele Tahitiene însă prețul este mult mai scăzut.

B. Simbolistica perlelor negre

Dincolo de aspectul fascinant, perlele negre au simbolistica lor. În jurul perlelor negre s-au format diferite legende care le aduc un plus de mister.

O legendă polinesiană spune că Oro, regele fertilității și al păcii a venit pe Pământ si a oferit o perlă neagră prințesei Bora Bora, cadou care simbolizează iubirea. De asemenea, este crezut că dacă oferi o bijuterie cu perle negre persoanei iubite îi mărturisești dragostea eternă.

În cultura chineză, perlele negre sunt un simbol al înțelepciunii. Chinezii consideră că perlele negre sunt formate în capul unui dragon. Odată ce ajung la maturitate ele sunt găsite în dinții dragonilor.

Mitul spune că trebuie să fie tăiat capul dragonului pentru a putea să iei perlele. Acest lucru dă dovadă de putere, independență și curaj.

C. Cum să porți și să accesorizezi perlele negre

Perlele sunt cele mai bune accesorii pentru persoanele care doresc să iasă în evidență. Dacă până în prezent nu ați achiziționat nicio bijuterie cu perle negre, acum este momentul. Aceste perle sunt un simbol al frumuseții adevărate și sunt un must în garderoba oricărei femei. În funcție de fiecare eveniment și de ținută puteți purta perlele negre astfel:

La birou: Pentru a vă face remarcată dar a păstra un look office puteți opta pentru acest pandantiv cu perlă neagră.

De asemenea, puteți opta pentru o pereche de cercei cu perle negre Akoya

Pentru a păstra look-ul office optați pentru un costum roșu sau negru. Cu siguranță veți fi remarcată.

La o cină romantică: Nu există eveniment mai potrivit pentru perlele negre decât o cină romantică la lumina lumânărilor. Pentru o astfel de ocazie, puteți opta pentru o rochie elegantă și un colier cu perle negre.

Acesta poate fi combinat cu o pereche de cercei simpli, pentru un plus de strălucire.

Pentru ținutele casual: Pentru ținutele casual o brățară sau un inel sunt alegerea perfectă. Știind că negrul se potrivește cu orice, nu trebuie să vă faceți griji să asortați culoarea accesoriului cu hainele. Această brățară este perfectă pentru un look casual.

Dacă sunteți în căutarea unui inel perfect pentru ținutele obișnuite puteți opta pentru acesta.

Atunci când alegeți perle negre trebuie să vă gândiți și la modelul de bijuterie care vi se potrivește dar și la nuanța pe care o alegeți. În funcție de tonul pielii dumneavoastră trebuie să alegeți o nuanță care să vă facă să ieșiți în evidență.

De exemplu, pentru pielea mai deschisă la culoare este potrivită o bijuterie cu perle neagră cu note argintii, precum cerceii Jodie:

În schimb, pentru tonurile mai închise este perfectă o bijuterie cu perlă neagră cu tonuri de auriu, albastru sau verde, precum cele din colierul Vivian.

Un alt lucru important este vestimentația. Atunci când purtați perle negre, pentru a le scoate în evidență, încercați să vă îmbrăcați în bej, alb, albastru sau verde. Dacă optați pentru o rochie roșie efectul va fi și mai intens.

Cadoul ideal- Perlele negre

Bijuteriile cu perle negre pot fi un cadou perfect, de asemenea. Puteți alege dintr-o gamă variată de bijuterii, modele și tipuri de perle negre direct de pe site-ul nostru. Oferte cuprinde bijuterii cu cu perle negre tahitiene, Akoya și de apă dulce.

Pentru persoana iubită puteți alege un inel cu model romantic și misterios sau un pandantiv deosebit precum cele de mai jos.

Pentru persoanele din familia dumneavoastră un cadou special este o pereche de cercei sau o brățară cu perle negre care le vor face să fie remarcate.

Un set complet cu bijuterii cu perle negre este un cadou special care poate fi oferit oricărei doamne sau domnișoare speciale din viața dumneavoastră.

Indiferent dacă doriți un pandantiv cu perlă neagră, o pereche de cercei, o brățară sau un set complet, cadoul dumneavoastră va fi cu siguranță apreciat.

Perlele negre sunt un simbol al eleganței, rafinamentului și bunului gust. Culoarea neagră este cea care aduce un plus de mister și senzualitate. Sperăm că acest ghid vă este folositor în alegerea bijuteriilor perfecte cu perle negre.Twitter Google Facebook

Nicoleta este redactor la VreauPerle.

Printre pasiunile ei se numără călătoritul și scrisul.

De aceea îi place să scrie despre haine, bijuterii și multe alte subiecte captivante


Articole Utile