Cum să alegi și să porți bijuterii cu perle roz: Ghidul complet


Perlele roz sunt printre cele mai apreciate tipuri de perle. Acestea sunt, în general, asociate cu o stare de bine, cu puritate, delicatețe și romantism. Aproape orice ținută poate fi completată de o bijuterie cu perle roz sau chiar de un set complet care să conțină cercei, brățară și un colier.

Perlele roz sunt printre cele mai apreciate tipuri de perle. Acestea sunt, în general, asociate cu o stare de bine, cu puritate, delicatețe și romantism. Aproape orice ținută poate fi completată de o bijuterie cu perle roz sau chiar de un set complet care să conțină cercei, brățară și un colier.

Aici vă vom prezenta un ghid complet despre perlele roz. Acesta va conține informații despre proveniența perlelor, cum să le alegeți pe cele potrivite și cum să le accesorizați cel mai bine pentru a ieși în evidență.

De unde provin perlele roz?

Culoarea roz perlat este utilizată pentru a denumi o anumită nuanță de roz, deschisă și mai sidefată. Perlele roz nu au neapărat acea nuanță cunoscută drept roz perlat, ci pot căpăta mai multe tonuri, în funcție de originea lor.

De multe ori acestea sunt perle albe vopsite, dar puteți găsi și perle roz naturale, care nu sunt tratate cu coloranți, ci se găsesc roz în stare naturală.

Perla roz din Carraibe

Queen Conch (scoica regină sau lobatus gigas) este un animal marin foarte sensibil care produce cele mai rare și prețioase perle roz. Aceste perle nu pot fi cultivate deoarece scoica regină este mult prea sensibilă. În fiecare an 2000-3000 de perle roz sunt produse de scoica regină și sunt pescuite în Bahamas și Florida.

Dintre acestea doar 15% pot fi utilizate pentru a produce bijuterii. Aceste perle sunt grele și foarte rezistente dar scoica regină este o specie pe cale de dispariție și este protejată. De aceea, perlele roz Carraibiene sunt foarte scumpe și foarte rare.

Perlele Akoya și cele de apă dulce sunt și ele printre perlele care se găsesc în mod natural în această culoare. De obicei, perlele roz naturale au note aurii, de piersică sau bej. Perlele Akoya de culoare roz sunt mai scumpe decât perlele care sunt procesate astfel încât să capete această culoare.

În comparație, perlele de apă dulce care sunt colorate roz în mod natural au o nuanță mai puternică. Ele sunt remarcabile prin culoarea intensă și tonurile de piersică, cu reflexii aurii.

Doar perlele negre Akoya și cele de apă dulce negre sunt colorate de profesioniști. În rest, nuanțele de roz și mov sau auriu ale perlelor de apă dulce din colecția noastră sunt absolut naturale.

Perle albe sau perle roz, ce alegem?

În mod tradițional, perlele albe sunt considerate un simbol al eleganței. Ele sunt utilizate în filme, reclame și diferite aranjamente ca o dovadă a rafinamentului. De aceea perlele albe sunt cele mai cumpărate și cele mai căutate perle, indiferent dacă sunt Akoya sau perle de apă dulce.

Însă în ultimii ani, perlele roz au început să iasă tot mai mult în evidență. În ultimele 3 decenii, aceste perle au fost purtate ca accesoriu principal al domnișoarelor de onoare deoarece reprezintă eleganță și romantism. Puritatea perlelor roz le-a transformat într-un accesoriu clasic și de invidiat.

Cele mai apreciate perle roz sunt cele de apă dulce, pentru nuanța lor intensă și prețul rezonabil. O brățară cu perle roz este ideală pentru orice eveniment și, în mod special, pentru domnișoarele de onoare. Aici puteți vedea o brățară cu perle roz care vă poate completa ținutele în mod ideal.

Dacă doriți să ieșiți în evidență cu o pereche de cercei de culoare roz aprins puteți opta pentru această pereche deosebită. Culoarea lor aprinsă, de perle fuchsia, este una obținută cu ajutorul coloranților, însă este mult mai intensă decât rozul complet natural al celorlalte perle.

Perlele roz sunt alegerea perfectă pentru persoanele care apreciază această culoare și care doresc să se facă remarcate. Deși perlele albe vor rămâne un simbol al eleganței, perlele roz au calitățile lor speciale, care le fac să iasă în evidență mereu.

Simbolistica perlelor roz

Ce simbolizează perlele roz? Știm deja că perlele în general simbolizează eleganță, rafinament și bun gust dar fiecare culoare a perlelor aduce un alt simbol.

Perlele de culoare roz au mai multe conotații. De cele mai multe ori ele sunt asociate cu iubire și pasiune. În unele culturi, se consideră că perlele roz aduc și succes și reușite profesionale. Norocul și energia sunt de asemenea prezente pe lista simbolurilor perlelor albe.

Cum purtăm și cum accesorizăm perlele roz?

Dacă v-ați decis să achiziționați bijuterii cu perle roz dar nu sunteți sigure cum să le accesorizați și în ce momente să le purtați, aflați aici.

Pentru că perlele roz sunt delicate și elegante, ele pot fi purtate cu aproape orice ocazie.

1. La birou: O mare parte din timp ne aflăm la serviciu și trebuie mereu să ne găsim ținute potrivite. Perlele roz vă pot ajuta să vă completați ținutele office. Pentru o zi obișnuită la birou puteți opta pentru o pereche de cercei delicați cu perle roz precum aceștia:

2. Întâlnire romantică: Atunci când mergeți la o cină sau o întâlnire, perlele roz sunt perfecte pentru ținutele dumneavoastră elegante. Un set cu perle roz este feminin și foarte potrivit pentru o astfel de ocazie.

3. Ținutele casual: Pentru ținutele casual cea mai bună alegere în materii de accesorii sunt pandantivele cu perle roz sau inelele cu perle roz: Un astfel de inel este perfect pentru ținutele obișnuite de zi cu zi:

O altă întrebare importantă este cum potrivim acest bijuterii ținutelor, stilurilor și mai ales trăsăturilor noastre.

1. Alegeți o nuanță de roz care să se potrivească tonului dumneavoastră de piele. De exemplu, pentru persoanele cu o piele deschisă la culoare sunt potrivite perlele roz cu reflexii mai deschise, delicate. Pentru persoanele cu piele mai creolă sunt potrivite perle roz cu reflexii crem sau aurii.

2. Optați pentru o ojă care să se potrivească cu perlele roz, în special dacă optați pentru o brățară de perle. Lacurile de unghii de culoare crem, bej, ivory, auriu, roz deschis sau mov pastelat sunt perfecte pentru aceste bijuterii. Puteți opta și pentru o ojă albă sau neagră pentru un plus de contrast.

3. Pentru a ieși în evidență mai mult, puteți să alegeți o rochie care să contrasteze cu perlele roz. În general, majoritatea femeilor preferă rochii roz sau albe atunci când poată astfel de bijuterii, încă rochiile negre, mov sau burgundy sunt și ele o alegere potrivită dacă doriți să vă faceți remarcată.

4. Alegeți un machiaj potrivit. Machiajul este foarte important și trebuie să fie potrivit pentru accesoriile dumneavoastră. Pentru fardul de ochi optați pentru nuanțele perlate de crem și roz iar pentru buze o nuanță de ruj roz deschis sau luciu transparent este ideal.

5. Pentru un look mai îndrăzneț puteți opta pentru un colier lung cu perle roz, purtat invers cu o rochie cu spatele gol. O rochie neagră cu spatele gol și un colier lung de perle purtat pe spate vă va face remarcată cu ușurință.

Cadoul perfect: Bijuterii cu perle roz

Doriți să faceți un cadou unei persoane speciale și nu știți ce să îi luați? Indiferent dacă este vorba despre o colegă de serviciu sau de persoana iubită o bijuterie cu perle roz este alegerea potrivită.

În funcție de relația pe care o aveți cu persoana respectivă puteți să optați pentru una dintre următoarele alegeri:

  • Cerceii cu perle: Aceste bijuterii sunt delicate și elegante și pot fi utilizate cu orice ținută. Cerceii cu perle roz pot fi dăruiți prietenelor, surorilor și colegelor de serviciu. Este o atenție elegantă, care va fi apreciată cu siguranță. Acesta este un cadou perfect pentru persoanele care tocmai au absolvit liceul sau facultatea pentru că rozul simbolizează succes.
  • Brățările cu perle: Acest accesoriu poate fi dăruit oricărei persoane din viața dumneavoastră, indiferent de relația pe care o aveți cu aceasta. Brățările sunt bijuterii care pot fi purtate cu orice ținută și care completează orice tip de look. Optați pentru o brățară cu perle de dimensiuni mici pentru un look mai clasic și mai elegant.
  • Colierele cu perle: Aceste bijuterii sunt potrivite pentru persoanele mai apropiate cum ar fi mama, iubita sau prietena cea mai bună. Colierele cu perle roz sunt perfecte pentru ținutele elegante dar și pentru cele business.
  • Inelele cu perle: Inele sunt un dar potrivit pentru persoana iubită. Dacă doriți să îi faceți un cadou special optați pentru acest tip de accesoriu și nu veți da greș. Puteți să îl folosiți și ca inel de logodnă dacă sunteți o persoană iubitoare de frumos și artă clasică.
  • Pandativ cu perle: O altă alegere frumoasă este un pandantiv delicat cu perlă roz. Acest cadou este potrivit pentru orice persoană din viața dumneavoastră, indiferent de vârstă.
  • Seturile cu bijuterii: Un set complet de bijuterii este perfect pentru ziua de naștere a mamei sau a soției. Seturile de bijuterii cu perle roz pot fi dăruite și fetelor din familia dumneavoastră la majorat.

Perlele sunt și vor rămâne mereu un simbol al frumuseții, eleganței și al bunului gust. Perlele roz aduc un plus de dinamism și romantism oricărei ținute. Sperăm că acest ghid vă va ajuta să alegeți bijuteriile cu perle roz perfecte pentru dumneavoastră.

Indiferent de modele pe care le alegeți, bijuteriile cu perle roz sunt perfecte pentru aproape orice ținută și vă vor face să străluciți mereu, indiferent de eveniment.Twitter Google Facebook

Nicoleta este redactor la VreauPerle.

Printre pasiunile ei se numără călătoritul și scrisul.

De aceea îi place să scrie despre haine, bijuterii și multe alte subiecte captivante


Articole Utile