Cum aleg perle când cumpăr prima dată? Ghidul începătorului


Perlele vor rămâne mereu o bijuterie clasică, elegantă și plină de rafinament. Fiecare doamnă și domnișoară trebuie să dețină o bijuterie cu perle. Dacă este pentru prima dată când cumperi perle, am pregătit un ghid care să te ajute să decizi care sunt bijuteriile cu perle care ți se potrivesc.

Din cauza faptului că piața bijuteriilor cu perle s-a dezvoltat enorm, poate fi dificil să alegi o bijuterie pentru prima dată. Probabil te întrebi ce culoare, ce fel de bijuterie și ce mărime de perle să alegi. Cu următoarele sfaturi, îți va fi mult mai ușor să alegi bijuteria perfectă pentru tine.

Factori care influențează prețul

Înainte de a te decide ce fel de bijuterie cu perle vrei să achiziționezi trebuie să îți faci un buget. Sunt multe tipuri de perle, modele de bijuterii și stiluri, iar acest lucru poate să te facă să uiți cât îți propuseseși să cheltuiești pe ele.

În primul rând trebuie să știi că există două tipuri de perle naturale : cele accidentale, crescute fără ajutorul fermierilor și cele de cultură. Cele naturale (accidentale) sunt mult mai greu de găsit iar prețul lor este mult mai mare. Majoritatea bijuteriilor cu perle sunt produse cu perle de cultură, care sunt tot naturale, crescute în stridii sau midii dar acestea sunt ajutate de fermieri pentru a crește.

Există factori care influențează prețul perlelor de cultură. În primul rând depinde de tipul de perle. Există 2 mari categorii de perlele de cultură: de apă dulce și de apă sărată. Cele de apă sărată se împart în alte 3 subgrupe: perle Akoya, Tahitiene și din Marea Sudului. Perlele de apă dulce sunt mai ieftine decât perlele de apă sărată.

Cei șase factori care influențează calitatea perlelor sunt : mărimea, luciul, forma, culoarea, uniformitatea suprafeței și potrivirea. Cu cât este mai de calitate perla, cu atât este mai valoroasă și mai scumpă. Dacă trebuie să alegi între o mărime mai mare sau o calitate mai bună pentru a te încadra în buget, alege calitatea.

Bijuteriile cu perle, atunci când sunt întreținute corect, sunt o investiție valoroasă, pentru toată viața, și pentru generațiile următoare. De aceea este foarte important să alegi niște perle de calitate, autentice și durabile.

Stilul personal

Atunci când decizi să îți cumperi bijuterii cu perle pentru prima dată trebuie să te gândești la stilul tău. Ce culori îți plac? Care dintre ele se potrivesc cu tonul pielii tale? Porți coliere sau preferi brățările și cerceii?

Multe persoane consideră că prima bijuterie de perle trebuie să fie un colier cu perle albe, simplu. Acesta este potrivit pentru orice stil, ten, look și ținută. În ciuda acestui lucru, nu toate persoanele sunt atrase de colierele simple albe.

De asemenea, trebuie să te gândești unde vei purta acele perle. Pentru birou o pereche de cercei cu perle sau un pandantiv sunt alegerea potrivită.

Pentru evenimentele mai speciale puteți opta pentru un set de bijuterii cu perle.

Culoarea perlelor este, de asemenea, importantă pentru că unele culori se potrivesc mai bine tonului dumneavoastră de piele, ochilor sau părului. Este important să puteți să combinați bijuteriile de perle cu ținutele dumneavoastră.

Perlele albe sunt alegerea clasică, cea mai elegantă. Perlele negre sunt mult mai exotice, senzuale și misterioase. Cele roz și mov sunt alegerea potrivită pentru persoanele care vor puțină culoare în viața lor. Acest inel cu perlă mov este foarte interesant și potrivit pentru orice stil și ținută.

Forma și mărimea perlelor trebuie și ele luate în considerate. În funcție de preferință și buget puteți alege între perle rotunde, de forma nasturelui, baroc sau ovale. Mărimea este importantă pentru că perlele de dimensiuni mari au un aer mai impunător și sunt mai potrivite în ocazii formale. Un colier negru cu perle mari este decizia ideală pentru o doamnă sau domnișoară care vrea să iasă în evidență.

Aveți grijă de perle pe termen lung

Perlele sunt bijuterii delicate de care trebuie să aveți grijă. Dacă le curățați și evitați anumite substanțe, perlele dumneavoastră vor rezista pentru mulți ani, păstrându-și culoarea și luciul. Perlele sunt ultimul lucru pe care vi-l puneți și ultimul pe care îl scoateți. De aceea, evitați să folosiți parfum, fixativ sau produse de machiaj atunci când aveți perlele puse. Aceste produse le fac să își piardă din strălucire. Pentru a le curăța, ștergeți-le cu o cârpă umezită în apă purificată. Apoi puneți-le pe o cârpă moale, uscată.

Sfaturi pentru primele perle cumpărate

Înainte de a cumpăra perlele care v-au atras atenția rețineți câteva sfaturi:

  • Culoarea perlelor poate să fie diferită față de cea din poză sau cea din magazin datorită luminii. În diferite lumini perlele capătă anumite nuanțe și reflexii. Pe VreauPerle.ro aveți posibilitatea să returnați perlele.
  • Alegeți un magazin care se specializează pe produse din perle, cum este VreauPerle.ro
  • Nu luați bijuterii de la un anumit brand super-cunoscut, deoarece veți plăti mai mult eticheta iar calitatea este asemănătoare cu alte bijuterii normale.
  • Site-urile ca VreauPerle.ro cumpără perlele direct de la producător. De aceea are prețuri mai mici pentru produse de calitate.
  • Asigurați-vă că perlele pe care le cumpărați sunt adevărate. Puteți să le testați înainte. Perlele naturale sunt mai grele decât cele artificiale, care sunt făcute din sticlă sau plastic. De asemenea, puteți încerca să frecați încet o perlă de dinții din față. Dacă are o suprafață nisipoasă atunci este naturală.

Bijuteriile cu perle sunt deosebite, pline de strălucire și eleganță. De aceea fiecare doamnă și domnișoară trebuie să aibă o bijuterie cu perle în garderobă. Acestea sunt potrivite pentru orice ocazie și vă pot transforma orice ținută, din simplă în strălucitoare.

Dacă mai aveți nevoie de o opinie avizată, sau tot nu știți ce să alegeți pentru primele bijuterii, puteți oricând să ne scrieți la contact@vreauperle.ro.


Twitter Google Facebook

Nicoleta este redactor la VreauPerle.

Printre pasiunile ei se numără călătoritul și scrisul.

De aceea îi place să scrie despre haine, bijuterii și multe alte subiecte captivante


Articole Utile