Cum să alegi și să porți bijuterii cu perle albe: ghidul complet


Perlele în general, indiferent de culoare, sunt considerate cele mai elegante bijuterii. Perlele albe sunt o alegere clasică și rafinată. De ce mai mult ori, persoanele care sunt pasionate de perle încep prin a purta perle albe deoarece sunt simple și ușor de accesorizat. În acest ghid vă vom prezenta mai multe informații despre perlele albe, despre tipul de perle care capătă acestă culoare și despre cum să purtați aceste bijuterii clasice.

Tipuri de perle albe:

Există 3 tipuri de perle care pot avea culoarea albă în mod natural. Fiecare dintre aceste tipuri are caracteristici și valori diferite. De aceea, este bine să descoperiți care dintre acestea vi se potrivește în funcție de propriul stil, nuanțe (sub-tonuri ale albului) și buget.

Perlele de apă dulce: Aceste perle sunt cultivate în moluște. Ele au fost cultivate pentru prima dată acum peste 700 de ani. În urmă cu aproximativ 70 de ani, japonezii au început să cultive aceste perle printr-un proces revoluționar. Mai recent, acum 30 de ani, datorită cererii mari de perle de pe piață, procesul de cultivare și recoltare a perlelor a început să fie perfecționat și în China.

În ultimii ani, metodele de cultivare s-au dezvoltat rapid și perlele de apă dulce au început să rivalizeze cu cele de apă sărată, cum sunt perlele Akoya și cele din Marea Sudului.

Perlele de apă dulce sunt de diferite culori, forme și dimensiuni. Culorile în care sunt găsite în mod natural sunt alb, roz și lila. Există și perle negre de apă dulce dar acestea sunt colorate post-recoltare pentru a căpăta această nuanță. Dimensiunile perlelor de apă dulce sunt de obicei între 6 și 8 mm, precum în acest colier simplu și elegant:

Ele pot însă ajunge și până la 10 mm, sau, în cazuri absolut excepționale, 13-14 mm.

Perlele Akoya:: Perlele de apă sărată Akoya sunt crescute în stridii și alte moluște. Primele perle Akoya au fost descoperite de oameni care pescuiau stridiile pentru a le consuma. La începutul anilor 1900, în Japonia, perlele Akoya au început să fie cultivate.

Astăzi, perlele Akoya sunt valoroase și foarte apreciate. Ele sunt găsite în mod natural doar în culoarea albă, însă uneori perlele sunt procesate pentru a căpăta și culoarea neagră.

Perlele albe Akoya sunt bijuterii foarte elegante, de calitate superioară, care trebuie să facă parte din garderoba oricărei doamne. Sub-tonurile lor sunt de obicei reci-argintii sau calde și aurii, precum în acest colier deosebit:

Perlele din Marea Sudului:Acestea sunt cele mai valoroase și cele mai rare perle din lume. Primele perle din Marea Sudului au fost descoperite în 1880 în Australia. În 1950 aceste perle au fost cultivate pentru prima dată în Brecknock Harbor. Astăzi, ferma din Brecknock Harbor încă există și este cea mai veche și cea mai mare fermă de perle din Marea Sudului.

Perlele din Marea Sudului sunt cultivate în mare parte în Australia, dar și în Idonezia și Filipine. Acestea au o dimensiune medie impresionantă de 10- 13mm dar pot ajunge în mod excepțional și la dimensiuni de 20mm.

Aceste perle pot fi găsite în două culori: alb și auriu. Spre deosebire de perlele de apă dulce, prețul acestor perle este mult mai mare din cauză că sunt mult mai rare. Perlele albe de Marea Sudului sunt mai des cultivate în Australia. Pentru că valoarea perlelor din Marea Sudului este atât de ridicată, o pereche de cercei sau un pandantiv formate din aceste perle sunt alegeri mai permisive. Mai jos puteți vedea pandativul Monica cu o perlă albă de Marea Sudului perfectă, precum și o pereche de cercei delicați, cu luminozitatea specifică acestor perle:

Colierele formate exclusiv din perle autentice de Marea Sudului sunt foarte rare și sunt mai potrivite pentru ocaziile deosebite și un buget de lux.

Simbolistica perlelor albe O veche legendă celtică spune că Adam și Eva au plâns împreună și au facut un lac de perle din lacrimi. Lacrimile Evei s-au transformat în perle albe iar lacrimile lui Adam în perle negre. De aceea, perlele albe sunt în general considerate cea mai feminină alegere de stil.

În cultura chineză este se crede că perlele sunt formate în capul dragonilor. Odată ce ajung la maturitate ele pot fi luate din dinții dragonilor doar dacă animalul este învins. Acest legendă arată că doar oamenii curajoși și înțelepți merită perlele.

Fiecare culoare are un simbol, la fel sunt și perlele albe. Albul simbolizează frumusețea, sinceritatea, inocența și începuturi noi. De aceea, este foarte des întâlnit un colier de perle albe purtat de mireasă în ziua nunții.

Datorită faptului că simbolizează inocența, ele pot fi un cadou perfect pentru o domnișoară de ziua ei sau cu ocazia absolvirii școlii. Perlele albe sunt alegerea clasică și de aceea ele sunt cele mai apreciate și cele mai purtate.

Perlele albe cele mai potrivite pentru diferite ocazii La birou sau la întâlniri de afaceri: Bijuteriile cu perle albe sunt cea mai bună alegere când vine vorba despre ținutele office. Puteți opta pentru un pandantiv cu perlă albă și o pereche de cercei simpli, precum bijuteriile prezentate mai jos: Pentru întâlnirile de afaceri un colier cu perle albe asortat la un costum cu fustă sau pantaloni este alegerea perfectă.

Întâlnire romantică: Pentru întâlnirile romantice noi vă recomandăm o pereche de cercei lungi, precum și o brățară cu perle albe. Acest look vă va face să ieșiți în evidență și vă va completa ținutele.

Look casual: Pentru un look casual puteți opta doar pentru o pereche de cercei sau pentru un inel cu perlă albă cu model simplu.

Evenimente speciale: Perlele albe sunt ideale și pentru evenimentele speciale din viața dumneavoastră, sau mai ales pentru acestea. De exemplu un colier lung purtat invers cu o rochie de seară cu spatele gol, simplu sau înnodat, este ideal pentru un cocktail party. La nuntă, un colier cu perle albe sau un set complet, precum cel de mai jos, este perfect pentru rochia de mireasă.

Diferite nuanțe de perle albe pentru diferite tonuri de piele

La fel ca perlele roz, mov și negre, perlele albe au diferite nuanțe. De aceea, trebuie să faceți alegerea potrivită și în funcție de tenul, culoarea părului și a ochilor dumneavoastră. Chiar dacă perlele albe sunt potrivite pentru toată lumea, diferite nuanțe scot în evidență anumite trăsături.

Nuanța argintie: Aceasta este cea mai cunoscută nuanță de alb. Este potrivită pentru persoanele cu părul și pielea mai închisă la culoare. De asemenea, perlele albe cu nuantă argintie scot în evidență ochii albaștri sau verzi. Această nuanță poate fi utilizată și de persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare.

La perlele Akoya, sub-tonul argintiul este cel mai pronunțat. Acest colier este ideal pentru a vă pune în valoare: Nuanța roze: Persoanele cu pielea deschisă la culoare sau cele cu un ten mediu sunt cele care fac perlele cu nuanțe roze să strălucească și mai tare. Părul blond sau șaten deschis iese în evidență și mai tare atunci când sunt purtate aceste perle cu nuanțe roze. Aici puteți admira sub-tonurile rozalii ale acestui superb colier triplu din perle albe de cultură:

Nuanța crem/ ivory: Această nuanță este perfectă pentru persoanele cu pielea mai închisă la culoare, sau pentru cele cu părul roșcat. Deoarece părul roșcat este mai greu de accesorizat, culoarea crem îl face să radieze fără a contrasta puternic cu acesta. Pentru această nuanță sunt potrivite bijuteriile din aur sau aur alb.

Acest colier are sub-tonurile calde de crem auriu, ideale pentru părul roșcat sau pentru tenurile mediteraneene:

Sfaturi pentru a purta bijuteriile cu perle albe cu stil În general, perlele albe se potrivesc la toate ținutele și stilurile însă există anumite trucuri care vă pot ajuta să ieșiți în evidență.

  1. Look clasic: Pentru a avea un look clasic optați pentru o rochie de lungime medie, simplă, de culoare albă, neagră sau crem și un colier cu perle albe de dimensiuni medii, la baza gâtului. O pereche de cercei simpli cu perle vor completa acest stil clasic.
  2. Look elegant: Dacă doriți să aduceți un plus de eleganță, optați pentru o bluză elegantă cu o fustă sau o pereche de pantaloni simpli și un pandantiv cu perlă albă cum este acesta.
  3. Look îndrăzneț: Optați pentru colierele cu două sau mai multe rânduri combinate cu cămăși blugi sau geci de piele. Cu siguranță veți ieși în evidență.

Bijuteriile cu perle albe, cadoul ideal

Dacă vă gândiți să faceți un cadou special unei persoane apropiate, bijuteriile cu perle albe sunt mereu un cadou ideal. În funcție de stilul persoanei căreia îi faceți cadoul puteți alege dintr-o varietate de bijuterii cu perle albe de pe site-ul nostru. Cerceii și brățările cu perle sunt printre cele mai întâlnite cadouri cu bijuterii. Aceste bijuterii nu au o tentă atât de personală precum au inelele sau pandantivele și vor fi cu siguranță un cadou potrivit oricui. Cercei Brisa Pentru persoanele mai apropiate puteți alege un colier cu perle albe, elegant și mereu în tendințe, cum este acesta. Colier Bliss De asemenea, un cadou inspirat pentru persoana iubită poate fi un inel cu perlă albă, cum este acesta. Inel Fiona Un cadou frumos de absolvire sau unul ideal pentru petrecerea de majorat este un set cu bijuterii cu perle. Puteți opta pentru un set cu pandantiv, cercei și inel, precum setul Katie: O altă alegere minunată poate fi un set mai clasic cu brățară, colier și cercei, care cu siguranță va fi apreciat, precum setul Kaitlyn:

Bijuteriile cu perle albe: un simbol al eleganței în cultură

De-a lungul timpului, perlele au câștigat tot mai mulți fani datorită folosirii lor în diferite filme, reviste, picturi și prezentări de modă.

În filme: Perlele albe sunt prezente în diferite filme ca un simbol al eleganței, rafinamentului și bineînțeles al bogăției. Unul dintre cele mai iconice filme în care perlele au un rol principal este Mic Dejun la Tiffany. Audrey Hepburn, jucând rolul feminin principal, poartă o rochie neagră cu spatele gol și un coler de perle cu mai multe rânduri revărsat pe spate pentru a arăta eleganța și stilul deosebit al personajului.

În picturi: În pictura Fata cu turban/ fata cu cercel de perlă a lui Johannes Vermeer, perla albă simplu este prezentă ca un simbol al frumuseții absolute. Acest accesoriu vine în prim plan pentru a completa frumusețea fetei din pictură.

În prezentările de modă: Cel mai cunoscut designer de modă și creator care a introdus perlele în creațiile ei este Coco Chanel. Ea a fost prima care a combinat perlele cu ținute casual, office și elegante pentru a le îmbogăți frumusețea și strălucirea.

În presă: Datorită lui Coco Chanel și a epocii Hollywood-ului clasic, perlele au devenit o bijuterie perfectă pentru orice stil. Acum, persoanele publice, de la actrițe la femei politician sau figuri importante din lumea business, apar peste tot purtând coliere cu perle, un simbol clasic al eleganței. Perlele albe au fost, sunt și vor fi mereu un exemplu de bun gust și rafinament. Eleganța lor nu poate fi nici acum egalată de alte bijuterii. Atunci când alegeți să purtați bijuterii cu perle albe puteți fi sigură că ați făcut alegerea perfectă.

Înainte de a opta pentru un anumit tip de perlă trebuie să vă documentați șă să aflați care vi se potrivește în funcție de stil, nuanță, buget și model. Fiecare bijuterie cu perle este diferită, la fel cum suntem și noi și de accea este bine să o găsiți pe cea perfectă pentru dumneavoastră.Twitter Google Facebook

Nicoleta este redactor la VreauPerle.

Printre pasiunile ei se numără călătoritul și scrisul.

De aceea îi place să scrie despre haine, bijuterii și multe alte subiecte captivante


Articole Utile