5 motive să optezi pentru un inel de logodnă cu perlă

Inelele de logodnă cu perlă și bijuteriile cu perle în general sunt foarte la modă în ultimii ani. Nu știm dacă acest trend ascendent i se datorează industriei de modă (care a folosit perlele pentru vestimentație și accesorii fabuloase și originale) sau piețelor de investiții de peste ocean, dar un lucru este cert: femei din toată lumea au ales inele cu perle pentru logodnă. Să fi fost numai influența media? Să fie vorba numai despre o investiție valoroasă pe termen lung? Noi credem că nu. Hai să vedem astăzi cinci motive pentru care să optezi pentru un inel de logodnă cu perlă anul acesta!

1. O nouă formă de nonconformism

Istoric vorbind, perlele au fost cele mai de preț bijuterii ale antichității. Purtate de generali romani ca simbol al puterii și statutului, perlele au devenit în epoca modernă un simbol al feminității sofisticate și rafinate. Diamantele au pus însă perlele într-un con de umbră, devenind nu numai foarte populare, dar și foarte... conformiste. Industria de divertisment a învățat femeile că inelul de logodnă trebuia să aibă cel puțin un diamant și decenii întregi piața de diamante a profitat de asta.

Ei bine, în lumea noastră contemporană, femeile caută să își proiecteze individualitatea și să dărâme bariere și cutume. Inelele de logodnă cu perle înseamnă în ziua de azi o recunoaștere implicită a semnificației perlelor (armonie, puritate, fidelitate în cuplu și iubire) și o binevenită ieșire din tipare.

Femeile elegante, sofisticate și rafinate aleg inelul de logodnă cu perlă pentru că știu că perlele sunt cu adevărat o expresie a feminității absolute. Cele care vor să iasă în evidență într-un mod subtil, discret și strălucitor, calcă pe urmele unor femei ca Chanel, Liz Taylor, Jackie Onasis și alte figuri celebre ale lumii, regine și prințese, vedete și figuri istorice.

2. Perlele se asortează la orice ținută

Este o adevărată fericire acel unic moment al primirii inelului de logodnă, dar femeile zilelor noastre știu că unele bijuterii se pot purta zilnic, în timp ce altele sunt scoase din cutii numai la ocazii speciale. După nuntă, inelul tău cu perlă te poate însoți oricând și oriunde, fără să pară că nu își găsește locul în acel context.

Din contră, inelul tău de logodnă cu perlă va arăta șic și nonconformist la o ținută casual, în timp ce îți va îndulci și stiliza o ținută formală de business. Va merge și la blugi în ținute street-smart, dar și la rochii de seară pentru ocazii speciale.

Femeile moderne nu poartă o singură bijuterie toată viața. Ne iubim accesoriile și ne place să le asortăm diverselor ținute și ocazii. De aceea, perlele sunt printre cele mai versatile bijuterii din lume. Inelul tău de logodnă cu perlă în design contemporan va merge de minune la brățările tale metalice cu care ieși în oraș, cu setul tău de bijuterii din aur dacă participi la un eveniment deosebit, și chiar cu alte inele cu pietre semi-prețioase dacă știi cum să le potrivești pe aceeași mână.

Atunci când îți asortezi perlele la orice ținută sau ocazie îți trece prin cap, singurul lucru de care trebuie să ai grijă este să creezi un echilibru vizual între culoarea perlei, culoarea metalului pe care este montată perla și celelalte culori de metale, pietre, mărgele etc. pe care le alături perlelor.

3. Perlele sunt versatile

Dacă ești cu adevărat nonconformistă, nu te vei opri la un inel de logodnă cu perlă albă. Poți opta pentru o adevărată simfonie de culoare și strălucire cu un inel cu perlă roz montată în aur galben, mai ales dacă îți alegi o rochie în tonuri calde, de ivoriu, șampanie, crem sau roz pal. Perlele roz sunt următoarea alegere pe care o fac femeile îndrăznețe care vor să iasă din tiparele perlelor albe și să își exprime cu adevărat personalitatea.

Perlele pot avea reflexii și nuanțe dintre cele mai neobișnuite: mov pal, auriu, argintiu, negre, sau chiar ciocolatiu. Desigur, unele sunt mai rare decât altele, dar trebuie să știi că cu cât o perlă este mai rară, cu atât ea este mai valoroasă.

Perlele roz sunt foarte romantice, perfecte pentru inelele de logodnă, în timp ce perlele închise la culoare (varietățile de perle tahitiene de exemplu) vorbesc despre seducție, personalitate puternică și mister. Cu alte cuvinte, perlele spun o poveste despre cine ești tu cu adevărat.

4. Perlele aduc fericirea

Există nenumărate mituri despre perle și nunți, și multe dintre ele au fost interpretate greșit. Probabil ai auzit deja că nu este bine să porți o bijuterie cu perlă la nuntă, pentru că perlele aduc ghinion și înseamnă lacrimi. Cei care nu se lasă însă înșelați de astfel de zvonuri și studiază istorie știu însă că mesajul este de fapt contrar: se poartă perle la nuntă pentru că ele simbolizează lacrimile îngerilor care plâng de fericire.

Mai mult, perlele au fost considerate încă din zorii timpului a avea proprietăți magice și vindecătoare. Perlele de cununie înseamnă belșug și armonie, capabile să atragă energii pozitive care să protejeze cuplul de influențe malefice și să le ofere putere și armonie.

5. O investiție... dar nu așa cum te aștepți

Este adevărat că presa internațională dedicată investițiilor și afacerilor s-a concentrat mult pe valoarea de piață a perlelor ca investiții solide pe termen lung. Sigur, o bijuterie cu perlă poate fi considerată o garanție financiară – atâta timp cât ai grijă de ea corespunzător. Dar investiția la care ne referim noi este mai mult de natură emoțională.

Un inel de logodnă cu perlă – inelul tău – este probabil cel mai frumos cadou și cea mai frumoasă moștenire pe care o poți lăsa unei fete sau femei din familia ta. Fie că este vorba despre nunta fiicei tale, despre soția fiului tău, despre o nepoată, inelul tău cu perlă va traversa generațiile familiei pe care tu o întemeiezi și va lumina chipurile și viețile femeilor care te vor purta în suflet atunci când îți vor purta inelul.

Tu ce alte motive mai ai ca să porți un inel de logodnă cu perlă anul acesta? Ce te fascinează la perle și simbolizează ele pentru tine?Twitter Google Facebook

Articole Utile