Ce accesorii se poartă la ocazii speciale, petreceri


Atunci când discutăm despre accesorii de petrecere, ocazii speciale, sau evenimente cu totul deosebite, tendințele actuale ne învață că orice este permis, atâta timp cât le integrăm perfect în ținutele noastre. Desigur, unele bijuterii și accesorii se potrivesc mai bine anumitor tipuri de ținute – mai ales atunci când vrei să îți pună în evidență personalitatea. Hai să vedem astăzi ce accesorii de petrecere și ocazii speciale să porți anul acesta pentru a fi mereu la modă și a te remarca imediat printre ceilalți invitați!

1. Colierul statement și rochiile de seară


Celebritățile de la Hollywood în special au transformat colierul supradimensionat, în culori, design-uri, și modele curioase într-o categorie de accesorii must-have care pare a nu se demoda prea curând. Colierele de tip statement se poartă în general cu rochii de seară fără bretele/umeri sau cu decolteuri adânci, generoase.

Colierele statement sunt menite a atrage atenția asupra ta – prin strălucirea, dimensiunea și bogăția detaliilor lor. De aceea, dacă alegi unul colorat, poartă-l cu o rochie din aceeași familie cromatică sau, desigur, cu o rochie neagră.

În ultima vreme, colierele masive au căpătat un nou farmec și o nouă valoare – mai ales cele care conțin perle naturale într-o singură culoare sau mai multe culori.

O astfel de bijuterie poate fi costisitoare, așa că cea mai bună alegere pe care o poți face este să îți alegi fie un colier lat în formă de V cu perle albe, pentru ținute cu adevărat de gală, sau un colier statement cu perle colorate de apă dulce. Absolut fabuloase, astfel de coliere merg cu orice tip de rochie, ținută de petrecere, de nuntă sau chiar de gală. În plus, versatilitatea perlelor te asigură de faptul că vei putea purta astfel de accesorii și pentru a da un plus de eleganță unor ținute de birou sau chiar casual.

2. Inelul de cocktail și rochia de cocktail


Rochia de cocktail a devenit în ultima vreme ținuta obișnuită la mai toate evenimentele și ocaziile speciale. În comparație cu rochia de seară – lungă, vaporoasă, pretențioasă – rochia de cocktail se potrivește mai bine femeilor tinere și dinamice din zilele noastre.

Cu o lungime până la genunchi, rochia de cocktail – dacă o accesorizezi corespunzător – te poate face să arăți fabulos la un cocktail de vară într-o grădină cochetă sau la petrecerea de nuntă a celei mai bune prietene.

Dacă despre rochia de cocktail știm destule, întrebarea care se impune este: ce este inelul de cocktail? Ei bine, acesta este echivalentul unui colier statement pe care îl porți pe deget: un inel de mari dimensiuni sau cu un montaj inedit, modern, care te face să ieși în evidență. Un inel de cocktail cu perlă și pietre prețioase, de exemplu, poate fi singura bijuterie pe care să o porți la o ocazie, căci este suficient. Dacă alegi un inel din argint cu perlă neagră, poți fi sigură că vei arăta fabulos nu numai la o petrecere, ci și la o întâlnire de afaceri.

3. Brățările suprapuse


Când ne gândim la accesorii petrecere și ținute speciale, brățările sunt pe primele locuri în ceea ce privește versatilitatea lor. O ținută de gală – mai ales o rochie de seară ce îți lasă brațele complet goale – aproape că cere o brățară care să îți completeze ținuta și să îți complimenteze delicatețea încheieturii. Din acest punct de vedere, poți alege o brățară-cătușă de metal, una dintr-un metal prețios, fină și discretă, o brățară statement și tot așa.

Suprapunerea mai multor brățări pentru un efect glam este o artă și trebuie să țină seama de anumite reguli. Cu toate acestea, la ora actuală, amestecul de brățări este un trend care nu se va demoda prea curând.

Poți alege brățări în toate metalele și în toate design-urile – cu cât mai multe, cu atât mai de efect rezultatul final. Nu uita însă că poți strecura și o brățară de perle multicolore de apă dulce pentru un plus de farmec dacă vrei să ieși cu adevărat în evidență. Desigur, când vine vorba despre cele mai rafinate bijuterii pentru rochiile de seară, nimic nu se compară cu o brățară triplă din perle naturale negre, care va merge la absolut orice ținută elegantă alegi să porți de-a lungul vieții.

Pentru ținutele casual și cele de business, poți alătura brățărilor și un ceas asortat.

Alte accesorii petrecere pe care să le porți la ocazii speciale

Lumea bijuteriilor și accesoriilor este nesfârșită, tu având la dispoziție un infinit de posibilități. Cu toate acestea, există câteva tipuri de bijuterii care nu se vor demoda niciodată și care te pot însoți toată viața.

  • Un colier de perle albe de tip rope (extra-lung);
  • Un colier/pandantiv de aur cu un medalion inedit;
  • O brățară fixă, supradimensionată, cu pietre prețioase;
  • Cercei candelabru în design-uri moderne sau cu pietre prețioase;

Ca să fim corecți, trebuie să spunem și că din gama “accesoriilor” obligatorii din arsenalul unei femei nu ar trebui să lipsească pantofii negri cu toc, de tip stiletto, poșeta de seară de tip clutch, și imbatabila mică rochie neagră pe care o poţi stiliza cu orice bijuterie și o poţi purta în orice ocazie.

În speranța că ți-am dat câteva surse bune de inspirație ca să îți creezi ținute elegante și să le accesorizezi cu stil anul acesta, încheiem prin a te întreba care sunt acele accesorii petrecere pe care le iubești cel mai mult?Twitter Google Facebook

Articole Utile