5 ținute purtate de femei puternice


Cine sunt cele mai puternice femei din lume la ora actuală și ce ținute poartă ele? Ei bine, publicațiile dedicate politicii, finanțelor și industriei de divertisment sunt sigure în ceea ce priveşte cel puţin un lucru: indiferent de zona ei de interes, o femeie puternică nu numai că este excelent îmbrăcată, dar ținutele și accesoriile ei îi scot în evidenţă personalitatea.

De-a lungul istoriei, am avut femei care s-au transformat în veritabile brand-uri și care au impresionat prin faptele și impactul pe care l-au avut asupra lumii. Astăzi, vom admira împreună 5 ținute impecabile ale unor femei extraordinare care dovedesc că puterea și feminitatea merg mână în mână.

1. Michelle Obama: Negru cu un strop de primăvară


Despre Michelle Obama s-au scris probabil sute de mii de rânduri – foarte multe dintre ele fiind editoriale de modă care îi apreciau stilul unic de a se îmbrăca: elegant, simplu, dar perfect ales pentru fiecare ocazie în parte și având darul de a-i scoate în evidență personalitatea.

Pentru articolul de astăzi am ales o ținută neagră a fostei Prime Doamne a Americii, dar una cu un model floral discret, perfect pentru o întâlnire la nivel înalt, dar nu atât de sobru și de discret încât să devină plictisitor. Din contră, rochia doamnei Obama sugerează o veselie și o fericire lăuntrică, zâmbetul ei și căldura ei sufletească fiind contagioase – așa cum mulți au mărturisit.

2. Regina Elisabeta a II-a: Perlele ce reflectă albastrul cerului


Regina Elisabeta este încă una dintre cele mai puternice și mai influente femei din lume, chiar dacă își face rar apariția în public în ultima vreme. Recunoscută pentru capacitatea ei de a fi scris istoria contemporană, Regina Elisabeta este și o răsfățată a revistelor de modă, nimeni neputând să reziste ținutelor sale viu colorate, pălăriilor comandate special pentru fiecare ocazie și bijuteriilor fabuloase pe care le poartă.

Venind vorba de accesorii, femeile familiei regale britanice au un adevărat cult pentru perle. Regina Elisabeta poartă aproape cu orice ocazie un colier cu perle albe, în timp ce Lady Diana și-a creat propriul ei colier cu perle din Marea Sudului, iar Kate a purtat unul dintre colierele Dianei la nuntă.

Regina Elisabeta este încă o femeie foarte dichisită – am ales această ținută pentru că perlele albe se îmbină perfect cu albastrul azur al ținutei ei, dându-i strălucire: broșa cu perle sofisticată și elegantă îi oferă un aer șic, tineresc chiar, în timp ce cerceii cu șurub și perlă albă8 merg excelent cu pălăria și coafura alese.

3. Anna Wintour: Anumite imprimeuri sunt mereu la modă


Anna Wintour este conducătoarea unui imperiu. Marea Doamnă a Modei, cum mai este cunoscută, Anna este directorul artistic al Conde Nast, compania-părinte a revistei Vogue care a ajuns unde este astăzi datorită Annei. Atunci când creezi modă, promovezi modă și îmbraci cele mai puternice femei ale lumii, este clar și că reprezinți o emblemă atemporală a stilului și eternului feminin.

Anna Wintour alege să se îmbrace în tendințele pe care ea însăși le descoperă și le impune. De aceea am ales pentru astăzi una dintre ținutele ei simple, dar de o eleganță desăvârșită: o rochie în dungi și un colier statement care îi pune în valoare personalitatea, dar și trăsăturile feței și nuanța delicată a pielii.

4. Beyonce: Roșul, culoarea seducției


Beyonce arată fabulos în orice s-ar îmbrăca și știm că de-a lungul vremii a schimbat nenumărate stiluri vestimentare, coafuri, accesorii și atitudini. Cum nimeni nu îi poate nega frumoasei artiste gusturile desăvârșite când vine vorba despre ținutele de gală, pentru astăzi ne-am oprit asupra unui excelent exemplu de tip “așa da” atunci când vine vorba despre cum să te îmbraci cu ocazia unui eveniment cu adevărat special: o rochie de seară cu un umăr gol, o coafură simplă dar de efect, și o pereche de cercei candelabru, lungi și fabuloși, pentru un plus de strălucire și femininitate.

Beyonce este una dintre acele femei puternice și bogate din show-biz care se face remarcată oriunde ar apărea. Cu toate acestea, fabuloasa și îndrăzneața rochie roșie este parcă croită pentru personalitatea ei.

5. J. K. Rowling și culoarea succesului


Cea mai de succes scriitoare din vremurile moderne, J.K. Rowling este una dintre acele femei puternice care știe să își facă intrarea la un eveniment special. Dincolo de frumusețea scrierilor sale, J.K. Rowling știe și să se îmbrace pentru o ocazie specială. Mai mult, apreciem și faptul că doamna Rowling este în pas cu moda și că apare îmbrăcată în culorile anului – cel puțin pentru ținuta aleasă astăzi – o frumoasă nuanță de violet. Pentru cine nu știe, culoarea anului 2018, stabilită de Pantone, este ultraviolet. Cu toate acestea, am mai surprins-o pe marea scriitoare purtând ținute elegante, dar și unele tinerești, în imprimeuri florale.

Cea de astăzi însă are un loc special în inima noastră, deoarece dincolo de croiala sofisticată dar simplă a rochiei, celebra autoare a asortat un clutch argintiu strălucitor, aflat în perfect echilibru cu cerceii argintii supradimensionați – un must-have al acestui an la capitolul accesorii.

Acestea au fost ținutele noastre preferate purtate de femei puternice în ultimii ani. Sperăm că alegerile noastre v-au fost pe plac și că le puteți folosi ca sursă de inspirație pentru a vă crea propriile voastre alegeri vestimentare pentru ocazii speciale.Twitter Google Facebook

Articole Utile