Stilul Regal, Partea 2: Prințesa Grace de Monaco


Acesta este al doilea articol din seria STIL REGAL. Puteți accesa partea I aici.

Atunci când ne gândim la rafinament și eleganță, ne gândim la Grace Kelly - această actriță superbă care a ajuns Prințesa de Monaco și a uimit o lume întreagă cu frumusețea sa. Prințesa Grace a reușit să își adapteze ținuta la una potrivită pentru un stil regal, respectând toate regulile impuse de Casa Regală, dar păstrând și un stil aparte.

Chiar și acum, la peste 30 de ani de la moartea sa, criticii de modă laudă ținutele adoptate de ea. Rochiile tip tea party, strânse în talie și blazerele simple au devenit o semnătură a lui Grace Kelly. Cele mai importante piese din vestimentația ei au fost bijuteriile. La fel ca orice Prințesă sau Regină, Grace de Monaco adora bijuteriile cu perle.

Ca actriță, Grace a fost un stil icon datorită modului în care își accesoriza ținutele. De la genți și până la cerceii cu perle, Kelly a rămas o stea la Hollywood. În majoritatea filmelor în care a jucat, Grace purta un accesoriu cu perle. Piesa ei favorită a fost mereu colierul simplu cu perle. Prințesa de Monaco purta des coliere cu perle, simple și elegante de mărime choker cu rochii lungi, strânse în talie, care o făceau să strălucească.

După ce a decis să renunțe la actorie și să devină Prințesa de Monaco, stilul ei vestimentar a rămas la fel de apreciat. Cele două inele cu diamante primite cadou de la soțul ei, Prințul Rainier, au fost printre bijuteriile ei preferate. Cel mai luxos și apreciat accesoriu primit de Grace a fost un colier cu 3 șiraguri de perle și diamante de la Van Cleef & Arpels.

Prințesa Grace iubea perlele și de aceea ea le purta de fiecare dată când avea ocazia. Fie la cine oficiale, la evenimente speciale sau în viața de zi cu zi, Grace Kelly a păstrat un stil elegant și plin de rafinament. Seturile cu bijuterii de perle au devenit o semnătură a lui Grace. Aceasta prefera colierele simple și brățările albe cu mai multe șiraguri de perlei.

Perlele albe aduceau un plus de strălucire și un stil clasic ținutelor sale. De asemenea, cerceii cu perle albe de dimensiuni mari erau nelipsiți din garderoba ei. Aceasta prefera perlele de tip buton pentru cercei și perlele mari, din Marea Sudului pentru coliere și brățări.

Prințesa de Monaco a menționat că preferă perlele atât când este un personaj de film dar și în viața privată. Acest lucru nu s-a schimbat de-a lungul timpului. În majoritatea ținutelor purtate de ea, o bijuterie cu perle era mereu prezentă. Spre deosebire de stilul regal obișnuit, cu un singur colier cu perle de mărime princess, Grace a adoptat un stil mai sofisticat, cu seturi complete de bijuterii care o făceau să iasă și mai mult în evidență.

Frumusețea ei inconfundabilă și stilul clasic și rafinat au fost ingredientele care au făcut-o să fie un stil icon. Ținutele ei au rămas un reper pentru stilul elegant iar modul în care și le accesoriza au transformat-o într-un exemplu de stil regal.Twitter Google Facebook

Articole Utile